Terugblik Art & Science Lab Bonaire

Op de valreep voor mijn vertrek naar Nederland, deed ik op Bonaire mee aan het Art & Science Lab van Sharelly Emanuelson en haar team. Ruim een maand streken zij neer op Bonaire om met een groep Bonairiaanse kunstenaars en wetenschappers maatschappelijke onderwerpen te bespreken en te agenderen, wat uitmondde in een groepstentoonstelling.

Met veel plezier en een goed gevoel kijk ik terug op deze periode. Het was ontzettend inspirerend om met Sharelly, Raily en Robin te praten over het kunstenaarschap en mijn werk. Ik liet me voeden door toonaangevende wetenschappers zoals antropoloog Francio Guadeloupe.

In korte tijd maakte ik zes werken die samen een geheel vormden. Het werk kwam voort uit mijmeringen en mijn perspectief op spanningen en onderhuidse gevoelens, veroorzaakt door sociale ongelijkheid en sporen van kolonialisme, waarmee we dagelijks op de eilanden te maken hebben. Ik heb in mijn werk materialen gebruikt die lokaal ruim voorradig zijn, zoals karton en textiel, gecombineerd met aquarelverf.

Aangekomen in Nederland

De afgelopen weken hebben we in Nederland veel ondernomen, waaronder een persoonlijke uitwisseling met de werkpraktijk van kunstenaar Jennifer Kanary, gefaciliteerd door Stichting DOEN. Daarover snel meer.

We zijn inmiddels helemaal geïnstalleerd in Zeeland, met een sfeervol ingerichte vouwwagen, waar we de aankomende maanden gaan verblijven. Ik heb ontzettend veel zin in de aankomende periode en zal in mijn volgende blogs meer schrijven over de onderwerpen waar ik me mee ga bezighouden en wat ik allemaal tegenkom. De residentie kan beginnen!

Vorige
Vorige

Artistiek proces over ‘Leven met water’.

Volgende
Volgende

Watersnoodmuseum, we komen eraan!